Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
7.11.2017, Jan Vítek, aktualita
Očekávaná herní konzole Xbox One X právě dnes vstupuje do prodeje a nabídne podstatně vyšší výkon než její předchůdkyně. Výkon ale není vše, takže proč bychom vůbec měli tuto konzoli chtít? 
elho_cid (169) | 7.11.201712:51
Koukal jsem na videa z her a i přes kompresi na youtube byl rozdíl v kvalitě zobrazení patrný ­- a to jsem je sledoval na full HD. Dokonce i u zpětně kompatibilních her jako je Halo3 je na první pohled viditelné zlepšení grafiky.
1­) Hodně her na původním ONE nejede na 1080p, ale v o něco nižším rozlišení, třeba 900 nebo dokonce 720 řádků ­(Quantum break třeba­). Některé rozlišení dynamicky mění, aby dosáhly cílených FPS. To s ONE X ustane a budu mít minimálně FullHD garantované.
2­) Zkrátí se nahrávací časy. Ne o moc, ale je to další výhoda.
3­) Skoro u všech her na XBOX podpora 4k automaticky znamená hi­-res textury. Ty jsou viditelné bez ohledu na rozlišení televize nebo monitoru. 1440p monitory jsou podporované.
4­) Antialiasing pomocí přesamplování na nižší rozlišení vypadá skvěle.
5­) Je to sice blbost, ale pro úplnost ­- zkusil jsem hru z prvního XBOX ve zpětné kompatibilitě a je na ONE renderovaná ve full HD, ale bez antialiasingu vypadá hrozně ­- byla koneckoců vyvíjená jeětě pro crt televize. Na ONE X se jaggies vyfiltrují, takže to bude vypadat hezky.

Mě tyhle důvody stačí. Zatím mám nainstalované 4K updaty do šesti her, do vánoc očekávám patche do dalších aspoň šesti her z mojí sbírky. GoW4 nebo Zaklínač 3 vypadaly skvěle i na slabší konzoli, opravdu se těším až je pustím na odpovídajícím HW.


Odpovědět0  0
x3m (159) | 7.11.201713:10
Problem je ze xbox ma strasne malo exkluzivit. Uvazol som o kupe modelu S ­(primarne ako 4K BR prehravaca­), ale ponuka titulov, ktore by uz neboli na PC, je teda hodne mala.
Odpovědět0  0
elho_cid (169) | 7.11.201714:35
To je koneckonců jejich záměr s celým tím ­"play anywhere­". A mě to vyhovuje, i když můj počítač teď není úplně schopný Forzu 7 nebo jinou novou hru rozběhat k mojí spokojenosti, tak vím, že jednou až bude bazarová 1080Ti za dva tisíce a Xbox ONE už bude nahrazený nějakou novou generací, tak tu XBOX hru můžu hrát dál na PC a dokonce se mi přenese i celý herní profil se vším nastavením a uloženou pozicí.
Nechápu, jak tohle může někdo považovat za nevýhodu.
Odpovědět1  0
Aminux (20) | 7.11.201722:30
Takže si mám koupit xBox proto, abych si mohl přenášet profily mezi PC a xBoxem? No ti je úžasný. Já ale radši ty prachy než do xBoxu vrazím do vylepšení PC.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.